Sunday, March 4, 2007

Enkele snelle recensies


Russell Gunn - Plays Miles ( High Note Records, 2007) **

Russell Gunn is een prima trompettist, maar deze CD hoefde echt niet. Hij mag dan veel respect hebben voor Miles, maar zijn versies van de meester zijn gedoemd om te mislukken : zwak, zonder visie of persoonlijkheid : Miles gemainstreamed, ontdaan van emotie, passie en bloed.


Third World Love - Sketch of Tel Aviv (Smallsrecords, 2006) **

Een zware ontgoocheling - de hemel ingeprezen door Allaboutjazz.com, en de muzikanten zijn goed, vooral dan Avishai Cohen (de trompettist) en Omer Avital, toegegeven, alleen weten ze niet wat ze met hun materiaal moeten doen. Het drumwerk is beneden peil. Creativiteit en visie ontbreken.


David Murray - Circles Live In Cracow (Not Two, 2005) ****
David Murray met de Poolse broertjes Oles op bas en drums. Prachtig sax trio, met onder andere Law Years van Ornette Coleman. In tegenstelling tot de vorige twee CD's, weet dit trio waar het bij muziek om draait. Ook op Emusic verkrijgbaar.



Carlos Barretto : Radio Song (Cleanfeed Records, 2005) ****

Carlos Barretto kende ik dus niet (zie mijn recensie over zijn Lokomotiv), maar deze Portugese bassist is meer dan het zoeken waard (en te vinden op Emusic). Dit is een trio met de gitaar van Mario Delgado als voornaamste solo-instrument, op drie nummers aangevuld met Louis Sclavis op basclarinet. Sterke muziek.



For the English version, click HERE

No comments: