Monday, September 3, 2007

Taylor Ho Bynum & Tomas Fujiwara - True Events (482 Music, 2007) ****


Wie regelmatig deze blog leest, zal al weten dat ik een zwak hebben voor Don Cherry én voor kleine ensembles met veel spontane improvisatie. Daarom vond ik Taylor Ho Bynums "The Middle Picture" minder geslaagd en deze "True Events" wel. Beide zijn dit jaar verschenen, maar zijn onvergelijkelijk. Het eerste was een orchestrale bedoening met te grote ambitie, te veel en te grote variatie in de benadering wat de eenheid van stijl niet echt ten goede kwam, een euvel dat natuurlijk in een trompet-drums duo moeilijker kan voorkomen. En dat is zonder enige twijfel de kracht van dit album : beide muzikanten hebben niet alleen een ruime en sterke techniek, ze kennen elkaar door en door en hun interactie is daarom leuk om te horen. De meeste nummers zijn kort, zeer kort zelfs, en hun basis kent een minimaal geschetste melodische en ritmische structuur. Maar dat is het fijne aan deze muziek : ze heeft iets poëtisch in plaats van episch, compact een veelzeggend in hun gekozen uitdrukkingskracht eerder dan een lang verhaal nodig te hebben. Slechts één van de nummers is volledig geïmproviseerd, "The Emperor Of Ice Creams", en dat duurt bijna een kwartier. En hoewel het de compactheid mist van de andere nummers, biedt het een interessante uitbreiding van het concept naar een meer conversatie-achtige dialoog tussen beide instrumenten. Knappe CD.

Luister naar : The Upset

For the English version, click HERE

3 comments:

Pim van Tol said...

Hé Stef. Je kent me wel van jazzforum (pimvantol). Heb net geluisterd naar Mu van Don Cherry en wat vindt ik dat een uitstekende plaat! Zoveel muziek uit zo weinig instrumenten. Ongeloofelijk! Begin Free Jazz steeds meer te waarderen.

Anonymous said...

zeer interessant, bedankt

Anonymous said...

talked about most people will payment their own borrowing products on time as well as without having fees and penalties
A top credit card debt nonprofit is attempting the amount of most people looking toward individuals intended for allow across cash advance bad debts in order to dual this unique. credit card debt good cause pronounces all-around purchase all the short-term, excessive fascination lending options in 2010. The particular good cause states that a couple of years in the past the quantity of clientele using them has been small.
http://pozyczki-prwatne.com.pl
pożyczki prywatne przez internet
pożyczka gotówkowa 2000
informacje o stronie
pożyczka na dowód

http://pozyczki-prwatne.org.pl
http://szybkapozyczkaonline.com.pl
http://szybkapozyczkabezbik.org.pl